Knopp - Vit blomma amaryllis

Tommy Hilfiger ESSENTIAL HOODIE - Huvtröja med dragkedja - grå

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

TOM TAILOR MY FABULOUS SUMMER DRESS - Vardagsklänning - röd

TOM TAILOR STRUCTURE STRIPE - Långärmad tröja - soft lilacTOM TAILOR FEMININE PRINT BLOUSE - Blus - whisper vitTOM TAILOR TIPPING - Kofta - real navy blåTOM TAILOR DENIM BEACH TEE - T-shirt med print - off vit

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

TOM TAILOR DENIM FEMININE - Skjorta - roseTOM TAILOR DENIM PRINTED - Sweatshirt - dark blåTommy Jeans STRIPE DETAIL LONGSLEEVE - Långärmad tröja - bright vitTommy Jeans LOGO - Huvtröja med dragkedja - mango mojitoTopshop POPPER BODY - Långärmad tröja - khakiTopshop DINA DRAPE - Blus - mustardTopshop Petite UTILITY - Skjorta - rosaTWINTIP Jerseyklänning - multicolouröd

Tack ❤

Min tid är nu

TWINTIP Kofta - light grå
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

Umbro Projects CROP BATWING - Sweatshirt - grå marl/royalUnder Armour RIVAL HOODIE - Huvtröja med dragkedja - steel light heather/vitVila VISIGRID MEDI DRESS - Skjortklänning - buttercup

Vila Fodralklänning - petrolVila VISINDA - T-shirt med print - cloud dancer

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 Vila VILUCY - Tunika - winetasting

Poster Dansar med duvor, 70x100 cm

Vila VISELTA - Blus - racing röd/vitVila VIRIL - Kofta - surf the web/melangeVolcom BURN CITY DRESS - Vardagsklänning - light purple

Vince Camuto BUBBLE - Tunika - classic navy
1537437987500

Vero Moda VMMINNA DRESS - Vardagsklänning - ponderosa pineVero Moda VMSELINA - Långärmad tröja - thai curry/pristineVero Moda VMKATY - Blus - pristineVero Moda VMALLY - Blus - winetastingVero Moda Blazer - shady gladeVero Moda Parkas - cream goldIvko COAT GEOMETRIC PATTERN - Kofta - pearlVioleta by Mango Kofta - purple

Warehouse LIP PRINT SHORT SLEEVE BLOUSE - Blus - ivoryWeekday ALICE LONGSLEEVE - Långärmad tröja - bright blåWAL G. BODY - Långärmad tröja - grönWallis DOUBLE FLUTE SHIFT - Vardagsklänning - cobalt

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

Wolf & Whistle HIGH WAIST PANELLED LEGGINGS - Tights - khakiYAS YASCELESTE DRESS - Vardagsklänning - pine groveYAS YASNORLIE - Blazer - bougainvilleaYargici COLLAR DETAIL DRESS - Vardagsklänning - grön multi colorZizzi MSMILLA CARDIGAN - Kofta - light grå

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

Zalando Essentials Kofta - mottled light gråZalando Essentials Maternity T-shirt - bas - dark grå melangeBenetton PONTE SKIRT - Pennkjol - light grå

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

7 for all mankind Jeans Skinny Fit - echoAnna Field Pennkjol - dark grå

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

Bershka PAPERBAG - Flaröd jeans - blåCitizens of Humanity LIYA HIGH RISE - Jeans slim fit - blå

Diesel SLANDY - Jeans Skinny Fit - dark-blå denimDorothy Perkins PREMIUM DARCY - Jeans Skinny Fit - washed indigoedc by Esprit SKIRT - A-linjekjol - taupe

Even&Odd Jeans Skinny Fit - rose

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

Jernverk Gjutjärnsgryta, liter, Vit Orrefors 3,5 evaefs2503-Kastruller

Produktnummer: 10583074

Orrefors Jernverk Gjutjärnsgryta, 3,5 liter, Vit

En lite större emaljerad gjutjärnsgryta, oval form och utsidan av matt finish. En gedigen gryta perfekt för både långkok och vardagsmat.

Gjutjärn
Storlek: 3,5 liter
Mått: 36x22x17 cm
Presentförpackning

Meningen med hela skiten…

Forever New HEIDI HIGH RISE ANKLE GRAZER - Jeans Skinny Fit - siena blå

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

Guess Jeggings - tweedy blåJ.CREW SWAN MAXI SKIRT NIGHT FLOWER - A-linjekjol - navy/multicolorKARL LAGERFELD INGIGO EFFECT SKIRT - A-linjekjol - indigo

15324212664902228635381886865163.jpg

Lee MARION STRAIGHT - Jeans straight leg - ninety nineLTB JUDIE - Jeansshorts - blå denim

Madewell HIGH RISE - Jeans Skinny Fit - dannyMavi LEXY - Jeans Skinny Fit - smokeMonki TRINA SKIRT - A-linjekjol - multiNew Look BRUSHED - A-linjekjol - grön

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

Needle & Thread MIDI SKIRT - A-linjekjol - berryONLY ONLCARMEN - Jeans Skinny Fit - medium blå denimSosao MOSCONE GONNA SCUBA - Pennkjol - multi nero/rossoPolo Ralph Lauren HI TECH KIMBERLEY - Jeans Skinny Fit - röd

Boken finns att köpa här.

Q/S designed by SUPER LEG - Jeans Skinny Fit - blå denim

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

2nd Day JOLIE MARINA - Jeans Skinny Fit - indigoStradivarius A-linjekjol - bordeauxTommy Hilfiger ROME RW ROLLED UP DELIA - Jeans slim fit - denim

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • Topshop FURRY TIGER BIAS - Maxikjol - brun
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • Versace Collection SKIRT - Minikjol - neroWeekday SINGU QUILTED SKIRT - A-linjekjol - grönZalando Essentials Jeans straight leg - vit
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • Jan Vanderstorm ARIBERT - Skjorta - orangeOLYMP Level Five Slips - schwarzTommy Hilfiger Tailoröd DESIGN TIE - Slips - blåKey Largo FOLLOW - T-shirt med print - anthracite
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • La Martina SLIM FIT - Skjorta - optic vitAllSaints BETHEL - Skjorta - dark rust/ecru
 • Vad är ditt drömjobb?
 • Alpha Industries NASA - Sweatshirt - blå
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • BOSS TREND LONG SET - Pyjamas - blåBOSS ATHLEISURE PIRO - Piké - open röd

Over and out.

Klara