hund Sittande liten elxaoi10172-Djur

Silikonform - Vingar - Stl. 30x55 mm - 2 st

Tårtspade rfr slät, hängp
Trä hjärta med olika texter

S Jar-Honey Clementine

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Entrétak transparent 200 cmGurka Slanggurka Marketmore 76 10 st frönMEDICINLÅDA APOTEK sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Tennsoldat Julpynt Filipiniana Art
Tårtform lös b 240
2 fönsterhandtag låsbara vit

Poster Sjökort Gotland (2) 50x70cm

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Matsalsstol Bettina set om 4 vitInsektsnät - Flugnät 110 x 160 cm Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Mus & RåttskrämmareDigital Våg / Köksvåg - Väger upp till 7kg eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Balkongskydd, variant 1 75 cm skiffer
Magnet - Kära mamma

Skrivbok Östersund

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Mjölsikt / Ströare i Rostfritt Stål - Baktillbehör

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Gul lök Walla Walla ca 100 st frön (ekologisk)CLP Matstol Peking Konstläder, svartCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Poster Världskarta Trippel projectionARIETE VATTENKOKARE 1,0LITERPhilips Hue Being Pendel Vit

Läs mer...
Basilika Genovese 20 st fröer
Ljuslykta Oljelampa

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Väggkalender Design Collection Fåglar 2019Qlima Elektrisk värmefläkt 2000 W vit EFH2010HIP Bäddset 6101-H Jayanti 155x220 cm grå
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättHIP Kuddöverdrag 6095-H Viridi 40x80 cm grönEmerio Smart fritös svart 1400 W AF-115668Komar Fototapet La Maison 368x248 cm XXL4-034 att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
LECHUZA Odlingsenhet Cubico 30 ALL-IN-ONE vit högglans 18181

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
HIP Bäddset 6336-H Sinsin 240x200/220 cm blå
Nature Trädgårdsspaljé 300x100 cm starrgräs 6050180

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Sealskin Tvålpump Acero svart 361730219

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotTiger Hållare för reservtoalettpapper Boston krom 305430346BAHCO Handsåg 22" PC-22-GT7 ProfcutTristar Kaffebryggare CM-1245 750 W 1,25 L ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Sealskin Handduk Porto 140x70 cm grå 16361345812
Draper Tools Expert VDE-isolerad avbitartång 160 mm 69178
Leica Krysslaser Lino L2+
EKO Adzukiböna Frön/Groddar Microgröns 20 gram

Viktigt!

Sissel Ortopedisk benkudde Veno vit SIS-140.024
Good Morning Bäddset 5713-P Sailor 240x200/220 cm sandfärgat
Philips Linjär LED-lampa 112,4 cm vit 850873116

Kontakt

vidaXL Bäddset 4 delar 140x200/60x70 cm blommor

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Hailo Soptunna Big-Box Swing storlek XXL 71 L svart 0880-701
YATO Avdragare för syresensor och bränsleinjektor

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Tiger Tvålpump Boston XS krom 305930346
MIPOW Playbulb Spot Vit RGB BT 240lumen 4W GU10

Stöd FARR!

Pure Bäddset 6069-M Sunset 200x200/220 cm flerfärgat

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

EGLO Taklampa Carlton Kopparfärgad 49258