Herrparaply Örn

Samsøe & Samsøe EVETTE DRESS - Vardagsklänning - scarlet daisy

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

Samsøe & Samsøe TIFFY - Linne - vit

sandro BRUYÈRE - Maxiklänning - gråScotch & Soda ALLOVER PRINTED TEE - T-shirt med print - dark blåSecond Female MINDY DRESS - Vardagsklänning - sudan brunSelected Femme SLFDYNELLA DRESS NOOS - Skjortklänning - dark sapphire

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

Selected Femme SFDYNELLA - Blus - beet rödSelected Femme Blazer - camelSelected Femme Petite SLFSERENA DRESS - Vardagsklänning - blå depthsSista Glam NEILLE - Festklänning - berrysuper.natural ESSENTIAL TEE - Funktionströja - pomegranates.Oliver Långärmad tröja - beet röds.Oliver LANGARM - Kofta - cremeSoyaconcept PYLLE - Långärmad tröja - blå sky

Tack ❤

Min tid är nu

Soyaconcept PERLA - Kofta - rooibos combi
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

Steffen Schraut KATE FANCY BLOUSE - Skjorta - vitStradivarius Linne - brunStradivarius STEHKRAGEN - Långärmad tröja - beige

Superdry PACIFIC - Piké - marina navySuperdry ALMA - Långärmad tröja - rose

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 Superdry PREMIUM GOODS PUFF FOIL INFILL ENTRY TEE - T-shirt med print - vintage grå

GARDENA Slangvinda 10 m 18400-20

Superdry EMMA MILITARY - Skjorta - kakiSuperdry CLASSIC SCRIPT ENTRY ZIPHOOD - Huvtröja med dragkedja - eclipse navySuperdry COLLEGE BADGE TONAL ENTRY HOOD - Luvtröja - fondant rosa

Superdry ACTIVE - Tights - grön
1537437987500

Taifun Blus - blå denimThe North Face SIMPLE DOME TEE - T-shirt - bas - mottled beigeTiger of Sweden FIGLIA - Kofta - roasted oatTommy Hilfiger ALEX CREW TEE - T-shirt - bas - blåTommy Hilfiger KHLOE - Sweatshirt - gråTOM TAILOR SOLID BUTTONED - Blus - deep meadow grönTOM TAILOR PRINTED TUNIC - Blus - dark blå/gulTOM TAILOR DENIM SOLID - Linne - real navy

TOM TAILOR DENIM STRIPED - Sweatshirt - structure vitTommy Jeans ORIGINAL - Skjorta - classic vitTopshop CASPER TEE - T-shirt med print - vitTopshop Petite SCALLOP HEM TIE CAMI - Linne - light grön

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

TWINTIP T-shirt med print - orangeUmbro Projects BOYFRIEND FIT LOGO TEE - T-shirt med print - blush/blå nightsVila VITINNY - Jerseyklänning - dark blå/off-vitVila MIT LANGEN ÄRMELN - Vardagsklänning - grönVila VICAVA - Blus - ash rose

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

Vila Blus - jelly beanVila VIRIL LONG CARDIGAN - Kofta - winetasting/melangeVince Camuto TIERED RUFFLE FRESCO PETALS DRESS - Vardagsklänning - antiq vit

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

Vero Moda VMWILDE BODYCON DRESS - Fodralklänning - ponderosa pineVero Moda T-shirt med print - purple

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

Vero Moda VMVERONA - Blus - gibraltar seaVero Moda Skjorta - light grå

Vero Moda Tall VMJANY SONIA - Långärmad tröja - blå/vitVioleta by Mango FAST - Blus - bordeauxWarehouse SNAKE PRINT - Långärmad tröja - multi

Weekday BASE BOXY - Långärmad tröja - gul

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

Icebreaker W's LS Coverup Jet HTHR Zoya evaefs1619-Vardagströjor Långärmat

Meningen med hela skiten…

Vit Stuff FORTUNE - Blus - dark blå

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

Wemoto DEER SHIRT - Skjorta - blå denimYAS YASBUTTON STRAP DRESS - Vardagsklänning - adobeYAS YASSOSA LONG CARDIGAN - Kofta - forest night

15324212664902228635381886865163.jpg

YOGA CURVES PANTS WHIT PLEATS - Träningsbyxor - mudZalando Essentials T-shirt med print - mari blå/ barbados cherry

Zalando Essentials Maternity T-shirt med print - maritime blåBenetton A LINE KNEE LENGTH BIG STRIPE SKIRT - A-linjekjol - grön7 for all mankind VINTAGE CROPPED BOOT - Jeans bootcut - pure vitBershka MIT GÜRTEL - A-linjekjol - lilac

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

b.young LOLA LUNI - Jeans slim fit - antique blåDesigual MAUI - Jeans relaxed fit - blåDorothy Perkins FRANKIE NEW - Jeans Skinny Fit - indigoedc by Esprit Jeans slim fit - blå medium

Boken finns att köpa här.

Evans Jeans straight leg - indigo

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

Glamorous A-linjekjol - blåIVY & OAK A-linjekjol - dahlia purpleKIOMI A-linjekjol - scarab

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • Lee 90S ELLY - Jeans slim fit - x-blå damage
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • Missguided DETAIL MINI SKIRT - Minikjol - rödMAMALICIOUS MLLUCENA BOYFRIEND - Jeans relaxed fit - medium blå denimMother RASCAL ANKLE SNIPPET - Jeans slim fit - girl crush
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • NAF NAF SERENA - A-linjekjol - blå marineNoa Noa WAFFLE - A-linjekjol - orion blåONLY ONLCORAL - Jeans Skinny Fit - light grå denimOpus RAINE - A-linjekjol - oliv grön
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • PULL&BEAR Minikjol - beigeReplay LUZ - Jeans Skinny Fit - stone blå denim
 • Vad är ditt drömjobb?
 • Simply Be SOPHIA FLY FRONT - Jeans Skinny Fit - indigo
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • Three Floor PETAL PLEASER SKIRT - Maxikjol - scarlet rödTommy Jeans MID RISE STRAIGHT SANDY - Jeans straight leg - royal blå

Over and out.

Klara