Rubens barn Cutie Jennifer


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - COCO Marmor No.4 70x100cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Julgran No.3 21x30cm
Poster - Jag älskar dig med hjärta No.17 70x100cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - COCO grå fade No.3 30x40cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt The Tune of Seven Towers,Dante Gabriel Rossetti,31.4x36.5cm
The astronomer Nikolaus Kratzer,Hans holbein the younger,50x40cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
AmplityT RazorEdgeT - L: 15 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Svart trätavla med hjärta

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Edward VII,Luke Fildes,60x40cmThe Light of the Hareem,Lord Fröderic Leighton,60x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
wolfcraft Knäskydd 2 st 4860000
Live, Love, Laugh, 45x50 cm, väggdekor

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
The Nymphaeum,Adolphe William Bouguereau,60x40cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Smaragd i kvarts 30x40cm
Glasdispenser med Ställ
Chancellor Seguier at the Entry of Louis,LE BRUN Charles,60x50cm

På tisdagen godkände ministerrådetÄggvåg vintageThe Oyster Gatherers of Cancale,John Singer Sargent,60x40cmCaracalla and Geta,Alma-Tadema Sir Lawrence,60x40cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Matsalsstol med ergonomisk design svart
Karta över Borås, Västergötland

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenStell Life with Melon and Pears,Melendez Luis Eugenio,50x40cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Modern matta traditionell design 80x150 cm beige/grå